Matadors Korsbæk på Bakken

You are currently viewing Matadors Korsbæk på Bakken
Bankdirektør Varnæs stue med de originale møbler fra serien Matador. Spisestellet er magen til det i serien, fundet rundt om i Danmark.

Korsbæk.

Så skete det igen, atter havde vi en fantastisk tur med de Aktive pensionister.

Fredag d. 29-5-2015 drog 56 glade medlemmer af klubben, afsted med bus fra Fårevejle Centret kl. 11 mod Bakken, for at opleve det nybyggede Korsbæk.

Korsbæk blev til i samarbejde mellem rettighedshaver DR, Lise Nørgaard og initiativtager Torben ”Træsko” Pedersen.

Torben Træsko har været optaget af Matadorserien siden den rullede over skærmen første gang i 1978 og har længe gået med tanken om at bruge seriens univers til en tematisering af et restaurations og underholdningsmiljø på Bakken og d.30 – 4 – 2015 gik drømmen i opfyldelse.

Korsbæk fylder 2500 m2 og alle bygninger har fuld kælder. Den er lavet som en autentisk tidslomme fra 1930`erne og 40èrne.

På en af bygningerne er der en mindetavle som Lise Nørgaard har sat sin signatur på, der står:

Det er 40 år siden jeg fik en tanke og tænk på hvad det har ført med sig.

Det har kostet 130 mill. Kr. at bygge Korsbæk og der er 80 ansatte. Det har kun taget 8 måneder at bygge det, men det var også en meget stresset periode for dem der byggede det op.

Lise Nørgaard har godkendt det hele i mindste detalje, og Lisbeth Dahl har instrueret skuespillerne som har 3-4 roller hver. Der er også 2 Kvik hunde, som har været på skole hele vinteren, for at lære at kun at tage godbidden, når der blev sagt at det er en dansker og ikke tage den når det er en tysker.

Efter ankomsten til Bakken gik vi til Postgaarden hvor vi fik serveret stegt kylling med agurkesalat og rabarberkompot og til dessert var der fløderand med frisk frugt og hindbærcollies. En rigtig god middag. Under middagen gik der skuespillere rundt og underholdt.

Postgaarden er det største spisested, man har lavet ud af 5. Der er plads til 350 gæster. Det er rigtig godt lavet og der er utrolige søde tjenere, som har lært at tiltale folk, som man gjorde i 30`erne, med de, dem og deres. Svarede man dem tilbage med du, blev man irettesat. Nogle dage er der undervisning af dans og klaverspil af Misse. Stole, porcelæn og bestik til Postgaarden er lavet som en tro kopi.

Efter spisningen havde vi ca. 1 ½ time på egen hånd, hvor vi kunne opleve Bakken og vejret var fint, det havde Jytte som sædvanlig sørget for.

Klokken 16 mødtes vi igen. Vi blev delt op i hold og fik en god rundvisning med guide.

Vi fik oplevet Algade med bl.a.. barber og Damernes magasin. I Andelsbageriet og hos slagteren kunne man handle.

Turen gik også ned i Lauras køkken. Det siges, at man skulle passe lidt på når Laura (Elin Reimer) svingede rundt med gryder og knive, for hun var ikke nogen særlig god kok, så hun kunne godt være til fare for de andre.

Varnæs lejlighed var en stor oplevelse at se. Vi fik fortalt at de kunne have nogle problemer under optagelserne af Matador, for de rekvisitter man havde brugt under første optagelse, kunne være solgt eller udlånt, så man måtte finde noget der lignede, men det er der vist ikke mange der har opdaget. Det blev også fortalt, at Holger Juul Hansen havde det lidt svært under optagelserne, når han skulle i kjole og hvidt kl. 8 om morgenen og skulle sætte sig til bords og spise oksesteg.

I Jernbanerestauranten oplevede vi Misse og Frederik underholde. Man kan også være heldig at opleve at Røde, Fede og Grisehandleren sidder og tager sig et slag kort.

Det hele er rigtig flot lavet med de originale farver, tapeter og stofledninger.

Stemningen i Algade er ikke blevet dårligere af at der står 3 flotte gamle biler: Varnæs røde vidunder af mærket Pontiac, Mads Skjerns Morris 10 Six Saloon og Grisehandlerens Chrysler 1930.

Vi sluttede af med at få udleveret Korsbæk Tidende.

Kl. 17.30 mødtes vi igen ved bussen og drog trætte, fyldte med gode oplevelser atter hjem mod Fårevejle.

En rigtig dejlig dag.

Gyda.

Kylling med det hele, fuldstændig som vores mor lavede det, og det smagte dejligt. Alle 56 Aktivister nød den gode mad.